Како понети дрон на путовање?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 09:41

Како понети дрон на путовање?

Желим на одмор да понесем дрон. Да ли ми је потребна нека дозвола? Фото: Unsplash/davidhenrichs Уколико путник у путничком промету привремено уноси дрон у нашу земљу, или кроз њу само пролази, обавезан је да га на граничном прелазу пријави и да податке о њему упише у пратећу исправу у два >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << примерка, ради лакшег препознавања уређаја приликом изласка из земље.
Попуњени образац предаје се цариницима на граничном прелазу који ће проверити реално стање са подацима наведеним у том документу и тада ће исправу оверити печатом. Пратећа исправа доступна је путницима који привремено уносе/износе робу за личну употребу, на граничним прелазима као и на сајту Управе царина.
Да ли ће вам за уређај који носите на путовање бити потребна дозвола надлежног министарства, зависи од тога да ли он, по својим техничким карактеристикама, испуњава услове прописане у Националној контролној листи робе двоструке намене и Националној контролној листи наоружања и војне опреме. Уколико ваша беспилотна летелица поседује карактеристике наведене у горе поменутим контролним листама, сматра се да може бити искоришћена, како за цивилне, тако и за војне намене, због чега је промет контролисан и неопходно је поседовање дозволе надлежног Министарства унутрашње и спољне трговине, наводе у Управи царина.
Policija u Indiji oslobodila goluba za koga se sumnjalo da špijunira za Kinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како понети дрон на путовање? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.