Полиција у Индији ослободила голуба за кога се сумњало да шпијунира за Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 09:20

Полиција у Индији ослободила голуба за кога се сумњало да шпијунира за Кину

Полиција у Индији пустила је на слободу голуба који је био притворен осам месеци, пошто се сумњало да шпијунира за Кину. Фото: Unsplash/sneha_snaps Полиција је сумњала да је голуб, који је у мају прошле године ухваћен у близини луке у Мумбају, умешан у шпијунажу пошто је на ногама имао два >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прстена на којима су биле речи које су изгледале као кинеске, објавио је Скај њуз.
Полиција је у уторак ослободила голуба и пустила га назад у дивљину, објавили су индијски медији. Голуб је провео осам месеци у заточеништву у болници за животиње у Мумбају, пре него што је откривено да је птица у Индију долетела са Тајвана.
Голубови су током историје коришћени за шпијунирање, а британске снаге у Првом и Другом светском рату користиле те птице за преношење порука. Полиција у Индији је и раније притварала голубове.
У Кашмиру је тако 2020. године ухваћен голуб који је припадао пакистанском рибару, а истрага је показала да птица није била намењена за шпијунажу, већ да је једноставно прелетела границу између две земље. Индијска полиција је 2016. притворила још једног голуба, након што је, наводно, пронађен са белешком у којој се прети индијском премијеру Нарендри Модију.
Cene industrijskih proizvoda u evrozoni pale za 10,6 odsto međugodišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Полиција у Индији ослободила голуба за кога се сумњало да шпијунира за Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.