Брнабић: Очекивала сам осуђујућу пресуду за убиство Ћурувије

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 13:26

Брнабић: Очекивала сам осуђујућу пресуду за убиство Ћурувије

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да је очекивала да ће окривљени за убиство новинара Славка Ћурувије бити осуђени, а не ослобођени. Фото: Танјуг/AP Photo/Pedja Milosavljevic, File Она је за ТВ Пинк рекла да су поједини медији погрешно пренели њену изјаву поводом ослобађајуће пресуде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и да није рекла да је очекивала такав исход суђења.
„То је потпуно супротно ономе што сам ја рекла, они ми стављају у уста супротно. Кажу да сам очекивала ослобађајућу пресуду и то није случајно урађено, они су то ставили тако да би правили алиби да је читав процес монтиран“, објаснила је Брнабић и указала да је правосуђе у Србији независно.
Она је истакла да је председник Србије Александар Вучић учинио све да се расветли убиство Ћурувије, а да са друге стране за време Тадићеве власти која је трајала 11 година није било политичке воље да се покрене поступак и није пронађен ниједан доказ у случају Ћурувије.
„Како је сада Вучић који је једини нешто урадио да се расветле околности убиства Славка крив за ово, а није крив Тадић који је био председник Србије у два мандата. На власти су 11 година, ништа нису урадили, а сада имају образ да се јаве и да нешто кажу“, рекла је она. Брнабић је коментаришући изјаву председника Социјадемократске странке Бориса Тадића који је рекао да је суђење за убиство Ћурувије било „маркетинг за уздизање власти“ оценила да је на тај начин Тадић рекао „да је суд био у праву и да у том случају не постоје докази“.
„Борис Тадић каже да је суд био у праву и да овде не постоје докази. Ја кажем да сам разочарана пресудом, а Тадић каже да је суд био у праву“, закључила је она.
Brnabić: Sada je pravi trenuatak da se traži hitna sednica Saveta bezbednosti UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Очекивала сам осуђујућу пресуду за убиство Ћурувије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.