Нетанијаху: Израел није спреман да прихвати договор о таоцима по сваку цену

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 09:03

Нетанијаху: Израел није спреман да прихвати договор о таоцима по сваку цену

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху изјавио је данас да Израел није спреман да прихвати договор по било коју цену како би се ослободили таоци које држи Хамас, услед раздора у његовој коалицији због америчког притиска да се у Појас Газе унесе више помоћи. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Vucci „Напори да се ослободе таоци трају непрекидно. Такође, нагласио сам на безбедносном састанку владе да нећемо пристати на сваки договор, ни по сваку цену“, рекао је Нетанијаху, пренео је Ројтерс.
Британска агенција оцењује да се чинило да је Нетанијаху упутио прекор министру крајње деснице, Итамару Бен-Гвиру, који жели да се јеврејски досељеници врате у Газу и који је критикковао америчког председника Џозефа Бајдена због притисака да се испоручи помоћ палестинској енклави.
„Уместо да нас тотално подржи, Бајден је заузет давањем хуманитарне помоћи и горива (Гази), што на крају дође до Хамаса“, рекао је недавно Бен Гвир у интервјуу за Вол стрит џурнал.
Без помињања Бен-Гвира директно, Нетанијаху, који понекад има напете односе са Бајдном, одбацио је такав коментар Бен Гвира, додаје Ројтерс.
„Не треба ми никаква помоћ у управљању нашим односима са САД и међународном заједницом, докле год се чврсто држимо наших националних интереса“, рекао је данас Нетанијаху на безбедносном састанку владе.
 
 
Ruski kosmonaut Oleg Kononenko postavio novi rekord u ukupnom boravku u svemiru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху: Израел није спреман да прихвати договор о таоцима по сваку цену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.