Рецепт дана: Чудесан колач од једног јајета

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2024, 06:00

Рецепт дана: Чудесан колач од једног јајета

Рецепт за једноставан колач састоји се од састојака које обично увек имамо у кухињи и за чију припрему треба одвојити мало времена. Фото: Pixabay/moiranazzari Састојци: За бисквит: 1 јаје 1 шоља шећера 1 шоља млевених ораха 1 шоља млека ½ шоље уља 1 шоља брашна 1 прашак за пециво За крем: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1 пудинг од ваниле 3 дцл млека 2 кашике шећера 50 грама путера Припрема: Умутите јаје и додајте пола шоље шећера и наставите да миксате или мутите пјењачом док не добијете густу кремасту текстуру. Затим додајте млеко и постепено додајте остатак шећера уз мешање. Затим умешајте уље, па кашиком додајте орахе и све умешајте, а на крају кашиком умешајте брашно помешано са прашком за пециво. Овако припремљену смесу сипајте у науљену и побрашњену тепсију. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 20 минута. Бисквит мора бити сочан, па је важно да га не препечете. После 15 минута печења, чачкалицом проверите средину бисквита. Ако на чачкалици не остану трагови смесе, можете да је извадите из рерне. Почните са припремом креме. Одвојите 1 дцл млека и у њега умешајте пудинг и шећер, а остатак млека ставите у шерпу да проври. Смањите ватру и у врело млеко полако додајте припремљен пудинг уз мешање. Када све проври скините са рингле и оставите да се охлади, па умешајте путер и све добро измиксајте миксером. У охлађени бисквит додајте крем и поспите додатком по жељи – ренданом чоколадом, млевеним кексом, циметом, млевеним ораси… Ако не волите крему са пудингом, пре сервирања ставите шлаг на торту и поспите со поново жељени додатак.
Пријатно!
Zbog čega je važno i zimi unositi dosta vode?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Чудесан колач од једног јајета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.