Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jan.2024, 18:19

Стари манири познатог преваранта Јелића: Кад год је пред хапшењем напада власт и прави од себе жртву!

Тактика члана ПОКС годинама је иста, кад загусти повлачи најпрљавије потезе. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позвао је данас начелника новосадске полиције Горана Радоњића да се одупре притисцима да се упише нових 8.000 грађана са „лажним пребивалиштем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду“, који ће тиме стећи право гласа на локалним изборима на пролеће.
Како ПОКС наводи, они наводно знају да ће се то догодити па позивају на опрез.
А о чему се заправо ту ради? Члан ПОКС-а Владимир Јелић, познат по низу кривичних дела за које се теретио, има исту тактику када год загусти.
А сада је баш загустило, пошто је поново пред хапшењем.
Наиме, поред низа кривичних дела за која се до сада теретио против њега покренута је нова кривична пријава за његове малверзације када је био директор ЈКП „Новосадска топлана“.
Првобитна истрага против Јелића покренута је још у априлу 2013. године. Истрага је тада покренута на основу ревизорског извештаја о неправилностима у пословању „Топлане“ током 2011. године. У то време Јелић је у том предузећу био директор.
Тужилаштво је тада тражило од полиције да испита делове извештаја за које се сумња да у њима постоје елементи кривичног дела. Кривичне пријаве против Јелића и нејгових пајташа поднете су због ненаменског трошења државног новца током 2011.
Дакле, и он је, док је био на власти, „музао“ грађане Србије. Нова кривична пријава обухвата и све људе из Јелићевог окружења који су му у том периоду помогли.
Штета од 400 милиона Јелић је такође био оптужен, да је, док је био директор Завода за изградњу града, у мандату владавине ДС-а, учествовао у малверзацијама са спорним банкарским гаранцијама. Он није пустио једну спорну банкарску гаранцију, те је оптужен да је тада био кривац за ненаплаћивање гаранције, као и да је тим поступком направио штету граду у висину од 462 милиона динара.
Изгледа да гаранције није пуштао, штету је правио, а паре себи стављао у џеп. Дакле, потпуно је јасно да иза напада ПОКС-а на власт поново стоји Јелић и његова стара тактика.
Кад загусти, он вуче најпрљавије потезе којима напада власт како би у исто време од себе направио жртву и избегао казну која га чека.
Тако је сада и овај потез који је повукао ПОКС сигурно Јелићево масло, када знамо да је против њега поново покренута кривична пријава за малверзације у Топлани.
Подсетимо, Савет Европе објавио је извештај о изборима у Србији – поновљена позитивна оцена на 93 одсто бирачких места, похвале изборној администрацији и препоруке за даље унапређење изборних услова.
Извештај Савета Европе не разликује се у многоме од констатација из прелиминарног извештаја ОДИХР-а, те су поновљене неке ставке, попут оних да су фундаменталне слободе поштоване, те је још једном похваљена изборна администрација.
Оно што су кључне ствари позитивно оцењене у извештају јесте да је изборе на више нивоа у Србији посматрало чак 5.112 посматрача из девет организација цивилног друштва, плус 475 међународних посматрача из 25 организација, што је, према извештају Савета Европе, значајно допринело транспарентности изборног процеса.
Дакле, извештај Савета Европе о регуларности избора у Србији је довољно јасан доказ да су напади и тактике појединаца из ПОКС-а толико бесмислени и провидни и да се користе само зато што је „загустило“.
IT, IP, AI, OK, PIN, PIB… Koristite ih svaki dan, a evo i šta znače

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стари манири познатог преваранта Јелића: Кад год је пред хапшењем напада власт и прави од себе жртву! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.