Фидан и Блинкен разговарали о низу важних тема, укључујући Газу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 16:02

Фидан и Блинкен разговарали о низу важних тема, укључујући Газу

Амерички државни секретар Ентони Блинкен допутовао је данас у Истанбул где је са турским колегом Хаканом Фиданом разговарао о низу билатералних и регионалних тема, укључујући актуелну ситуацију у Појасу Газе, процес турске ратификације пријема Шведске у НАТО и америчко одобрење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << турске куповине борбених авиона Ф-16. Фото: Танјуг/Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP Састанак двојице министара, а потом и сусрет ширих делегација две земље одржан је у истанбулској палати Вахдетин и трајао је око два сата, преноси Анадолија.
“На састанку су министри разговарали о ратној и хуманитарној кризи у Гази, процесу придруживања Шведске НАТО-у, билатералним и регионалним питањима“, саопштило је турско Министарство спољних послова на друштвеној мрежи X.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган такође је одржао састанак са Блинкеном у Истанбулу.
Турска је прва станица Блинкенове вишедневне турнеје у оквиру које ће до 11. јануара посетити и Грчку, Јордан, Катар, Уједињене Арапске Емирате, Саудијску Арабију, Израел, Западну обалу и Египат.
Bajden: Tramp spreman da žrtvuje demokratiju da bi došao na vlast

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фидан и Блинкен разговарали о низу важних тема, укључујући Газу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.