Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 15:00

Зашто кафа и вода треба да су комбинација уобичајена и незаобилазна?

Наш верни јутарњи, а понекад и целодневни пратилац, кафа, подиже енергију, побољшава фокус, добро утиче на здравље срца, стимулише метаболизам, уравнотежује шећер у крви – заиста импресиван низ предности које доноси ова драгоцена и укусна течност за све нас. Фото: Pixabay/165106 У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кафићима, њен неизоставни пар је чаша воде, не морамо ни да је тражимо, подразумева се да ће доћи уз кафу. Наравно, посезаћемо и за чашом воде код куће уз кафу или после ње, као и на послу. Ова комбинација је за нас потпуно природна и спонтана.
Све за чим наше тело тако логично жуди увек има своје зашто, укључујући и чашу свеже воде са мирисном и топлом шољицом кафе, а ми вам доносимо разлоге зашто је ова комбинација уобичајена и незаобилазна.
Потребна нам је хидратација Ујутро наше тело тражи шољицу кафе да нас разбуди и разбуди сва наша чула, припремајући их тако за дан пун обавеза. Међутим, често се будимо дехидрирани, а кафа није течност која ће утажити жеђ, већ је додатно стимулисати. Чаша воде собне температуре нас брзо и ефикасно хидрира и уз њу можемо наставити да безбрижно уживамо у кафи.
Умирује варење Кафа је кисела и ова карактеристика је подношљива за већину људи, али ипак може да изазове нелагодност, посебно ако је пијемо на празан стомак. Ако патимо од проблема са варењем или имамо здравствених проблема везаних за варење, нашем организму биће потребна чаша воде са кафом јер ће ублажити ефекат киселости кафе и смирити стомак. Чак и ако немамо здравствених проблема, вода ће ублажити осећај тежине који кафа може да остави ако пре ње ништа нисмо конзумирали.
Спречава интензиван утицај кофеина Кафу најчешће пијемо због дејства кофеина на наш организам, његовог буђења и повећане концентрације. Ако не желимо да тај ефекат буде сувише изненадан и да изазове прејак ударац кофеина, а затим и крах, поново посегнемо за чашом воде. Ублажује дејство кофеина и на тај начин уравнотежује стање у нашем телу.
Чисти непце и чини кафу укуснијом Чаша воде често служи као средство за чишћење непца које припрема наше непце за максимално уживање у сваком гутљају кафе. У овој улози газирана вода може бити и боља од негазиране, јер мехурићи остављају осећај додатног освежења у устима, тако да је сваки гутљај кафе после гутљаја воде укусан и јединствен као и први.
Ako ste prosuli crno vino na tepih, potrebna su vam samo dva sastojka i fleka će zauvek nestati!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто кафа и вода треба да су комбинација уобичајена и незаобилазна? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.