Ова пића изазивају главобољу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 15:00

Ова пића изазивају главобољу

Ако вам се главобоље стално враћају, можда је време да промените неке од својих свакодневних навика. Нека пића такође могу изазвати главобољу. Фото: Pixabay/Skitterphoto Енергетска пића Eнергетска пића су пуна шећера, кофеина и адитива за које мислимо да повећавају ниво енергије. Иако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће вам ова пића дати подстицај за сат или два, пад енергије који ће уследити може довести до главобоље и умора.
Пиво и вино Сав алкохол је диуретик. То значи да промовише губитак воде и електролита. Међутим, за разлику од жестоких пића у која можете додати лед, пиво и вино могу имати већи диуретички потенцијал и стога могу довести до главобоље.
Воћни сокови Воћни сокови могу бити веома засићени шећером, а то директно утиче на нервни систем. Пијење воћног сока, без хране или других течности, доводи до брзог пораста, а затим и пада нивоа шећера у крви. Брза флуктуација шећера у крви вероватно ће изазвати главобољу. Зато се одлучите за хладно цеђене сокове који се праве од поврћа јер имају више влакана и мање шећера од воћних сокова.
Кафа Ако сте навикли на јутарњу дозу кофеина, можда ће вам требати да бисте функционисали остатак дана. Међутим, испијање кафе има и недостатке. Једна шољица кафе може помоћи код главобоље, али више од тога може бити рецепт за јаку главобољу. Кофеин сужава крвне судове, а када изађе из тела, судови се шире. Такво оптерећење крвотока може изазвати главобољу.
Migrena kod dece: Koji su simptomi i kakva je terapija?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ова пића изазивају главобољу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.