Вучевић: СНС одлуком, избором и вољом грађана одабрана да чува Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 14:55

Вучевић: СНС одлуком, избором и вољом грађана одабрана да чува Србију

Српска напредна странка је одлуком, избором и вољом грађана Србије одабрана да бди и чува Србију чиме је одговорност СНС највећа, поручио је данас председник Српске напредне странке Милош Вучевић поводом обележавања Бадњег дана. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић У седишту Српске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << напредне странке Бадњи дан је данас обележен свечаним уношењем бадњака, који је унео председник СНС Милош Вучевић.
Свештеник је након уношења бадњака очитао молитву, освештао бадњак и свим верницима честитао Бадњи дан и предстојеће Божићне празнике.
„Увек и по писаним и неписаним правилима, записима, обичајима, домаћин породице или породица уносе, у дану очекивања рађања онога ко је и рођен да би нас спасао и страдао због свих нас, у свој дом бадњак, дрво које нас је чувало и било део одрастања и сазревања нашег народа и наше државе“, рекао је Вучевић.
Додао је да нас и само дрво бадњака асоцира на бдење, на чување и очекивање онога ко је требало да дође и због чијег рођења су се данас окупили.
„Српска напредна странка је одлуком, избором и вољом грађана Србије одабрана да бди и чува Србију чиме је наша одговорност највећа за нашу велику заједничку кућу, а то је кућа која се зове Србија“, поручио је Вучевић.
Истакао је да је највећа одговорност Српске напредне странке и за све Србе где год да живе.
„Посебну божићну поруку шаљемо и у молитвама смо са њима, са нашим страдалим народом на распетом Косову и Метохији, са народом који је свакодневно изложен притисцима и терору. У мислима, жељама и молитвама да наш народ опстане и остане тамо где живи вековима“, рекао је Вучевић.
Додао је и да су њихове молитве и мисли са Републиком Српском као и са свим Србима где год да живе и поручио је да ће Србија водити рачуна о свим грађанима Србије, али и о њеном народу где год да живи у складу са међународним правом. Својим колегама из странке поручио је да их чека много посла у новој години, много обавеза као и велика одговорност.
„Треба да развијамо и јачамо Србију, треба да наставимо да развијамо инфраструктуру, треба да наставе да расту плате и пензије и да људи буду задовољнији животом у Србији“, рекао је Вучевић и додао да треба да врате наши синародници који живи ван Србије.
Истакао је да ће морати да се јача економија, здравствени систем, просвета, образовање, војска и полиција.
„Желим вам миран Божић, добру и благородну годину, пуно успеха, добро здравље, али и јуначку срећу да издржимо све изазове који су пред нама и да будемо одговорни јер су нам ту одговорност доделили грађани Србина на изборима“, рекао је Вучевић, а затим свим грађанима Србије речима „Христос се роди“ честитао Божић.
Уношењу бадњака присуствовали су и остали чланови и функционери Српске напредне странке међу којима су Синиша Мали, Горан Весић, Владимир Орлић, Александар Мартиновић, Ирена Вујовић, Нада Мацура, Маја Гојковић, Арно Гујон и остали.
Vučić sa srpskom decom iz Severne Makedonije: Čuvajte naše običaje i kulturu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: СНС одлуком, избором и вољом грађана одабрана да чува Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.