Воду са лимуном, заменила је вода са циметом: Благодети моћног напитка

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 10:01

Воду са лимуном, заменила је вода са циметом: Благодети моћног напитка

Цимет има антиинфламаторно, антиканцерогено, антиоксидативно и антидијабетичко дејство. Најбољи начин да додате цимет вашој исхрани је да у воду додате цимет и попијете је на празан стомак. Фото: Pexels/Ngo Trong an Питате се шта би се могло догодити када то урадите? У овом чланку ћемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разговарати о предностима започињања дана чашом воде са циметом и како вам то може помоћи. Здравствене предности воде са циметом на празан стомак Иако се цимет користи као зачин дуги низ година, он такође нуди многе здравствене предности.
Ево неколико објашњења зашто одмах можете почети да пијете воду са циметом.
Помаже у губитку тежине Магични ефекти воде са циметом на губитак тежине су добро познати. Масне ћелије тела се разграђују и избацују уз помоћ воде. Редовна конзумација воде са циметом на празан стомак може помоћи убрзању метаболизма и смањењу апетита. Најбољи део је што је прављење воде са циметом за мршављење веома једноставно и захтева само два састојка: топлу воду и штапиће цимета (може и прах).
Помаже у регулисању нивоа шећера у крви Познато је да цимет повећава осетљивост на инсулин, што помаже у контроли нивоа шећера у крви. Узимање цимета као додатка, на празан желудац, помогло је особама са дијабетесом типа 2 да побољшају свој хемоглобин А1ц и ниво глукозе у крви. Редовна употреба воде са циметом може помоћи у смањењу скокова и пада шећера у крви.
Помаже у контроли нивоа холестерола Показало се да цимет потенцијално снижава нивое триглицерида и ЛДЛ (лошег) холестерола и подржава стабилне нивое глукозе. Ово може смањити ризик од блокираних или оштећених артерија, што спречава рад срца.
Промовише здравље срца Ефекти цимета на снижавање холестерола повезани су са мањим ризиком од срчаних обољења. Редовна конзумација воде са циметом може помоћи у заштити срца и смањењу могућности развоја срчаних обољења.
Јача имунитет Цимет има антиинфламаторна и антибактеријска својства – оба могу помоћи у јачању имунолошког система. Редовна конзумација воде са циметом може помоћи у одбрани тела од болести и инфекција.
Помаже у избацивању токсина Антиоксиданси, којих има у изобиљу у цимету, помажу у детоксикацији и штите ваше тело од оштећења изазваних слободним радикалима.
Помаже варење Цимет може помоћи у побољшању варења и смањењу надимања. Вода са циметом може побољшати варење и смањити мучнину.
Како направити воду са циметом? Ево једноставног рецепта за припрему воде са циметом
Састојци:
• 2 штапића цимета или 1-2 кашичице цимета у праху
• 4 шоље воде
Припрема
1. Ако користите штапиће цимета, изломите их на мање комаде.
2. Ставите штапиће цимета или прах у шерпу са водом.
3. Доведите до кључања, па смањите ватру и кувајте око 15-20 минута.
4. Искључите ватру и оставите да се охлади.
5. Процедите воду да уклоните преостали цимет.
6. По жељи можете додати лимун, мед или било коју другу арому за укус.
7. Послужите топло или хладно, по жељи.
Мере предострожности
Не заборавите да се консултујете са својим лекаром пре него што направите било какве значајне промене у исхрани или укључите воду са циметом у своју рутину, посебно ако имате било какве здравствене проблеме или узимате лекове. Док неки људи могу открити да конзумирање воде са циметом на празан стомак подстиче губитак масти и метаболизам, други могу имати проблема са варењем. Ако никада нисте пробали да пијете воду са циметом, почните узимајући мало воде и гледајте како ваше тело реагује. Воду са циметом можете конзумирати једном или два пута недељно ако вам то одговара.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Воду са лимуном, заменила је вода са циметом: Благодети моћног напитка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.