Трамп на скупу у Ајови критиковао Бајдена, али и Хејли

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 09:43

Трамп на скупу у Ајови критиковао Бајдена, али и Хејли

Бивши амерички председник Доналд Трамп је на страначком скупу у Ајови упути критике својој републиканској конкуренткињи Ники Хејли и актуелном председнику САД Џозефу Бајдену, који га је раније назвао „претњом по америчку демократију“. Фото: Танјуг/AP Photo/Charlie Neibergall У обраћању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пред више стотина присталица, у својој првој посети Ајови ове године, само 10 дана пре важног републиканског гласања за председничке номинације, он је изјавио да су САД под Бајденовом администрацијом „неуспешна“ држава, оптерец́ена „терористима“ и имигрантима из „менталних азила“ који се сливају преко америчке границе са Мексиком, преноси Ројтерс.
Он је тако узвратио на Бајденове оптужбе о опасностима потенцијалног другог Трамповог мандата, које је изнео на скупу у Пенсилванији, током свог првог говора у оквиру кампање за председничке изборе који ће бити одржани у новембру.
„Ниједна ствар није постала боља под поквареним Џозефом Бајденом. Све је у нереду“, рекао је Трамп на страначком скупу у Ајови.
Трамп се у свом говоду само накратко осврнуо на догађаје 6. јануара 2021. године када је нападнут Капитол, понављајуц́и неосноване тврдње да су избори 2020. били нерегуларни. Он је такође критиковао Ники Хејли, конкуренткињу из Републиканске странке, која је две године током његовог мандата била амбасадорка САД у УН.
Трамп је рекао да је Хејли током читаве каријере била „у џепу донатора који заговарају отворене границе“ и изјавио да је она „глобалиста“.
Такође је изнео тврдњу да кампању Хејлијеве на овим изборима финансирају „Бајденови донатори“.
Бајден је раније на страначком скупу у Пенсилванији изјавио да је Трамп спреман да жртвује демократију у САД како би дошао на власт, а критиковао је бившег председника и због његовог понашања 6. јануара 2021. године када је нападнут Капитол.
Bajden: Tramp spreman da žrtvuje demokratiju da bi došao na vlast

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп на скупу у Ајови критиковао Бајдена, али и Хејли се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.