Ђиласови антифашисти на жетон би опет да забрањују по Новом Саду – сада им смета паљење Бадњака

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 09:29

Ђиласови антифашисти на жетон би опет да забрањују по Новом Саду – сада им смета паљење Бадњака

Грађански покрет Браво је за кратко време на политичкој сцени скренуо пажњу на себе прилично радикланим ставовима и захтевима за забрану свега и свачега. Фото: PrtSc Слобода, солидарност, равноправност су само неке од фраза које се декларативно промовишу у програму и на интернет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << страници ове политичке организације.
Међутим, стварност је нешто другачија. Као и све остале, анархо-либералне организације, тако се и Браво одликује прилично радикалним ставовима који често подсећају на ставове Хитлерове Националсоцијалистичке немачке радничке партије или Комунистичке партије Совјестског савеза коју је предводио Стаљин.
Након блокирања саобраћајница, напада на Градску кућу, блокирања изградње новог моста, захтевима за гашење медија, уследио је нови, бизаран захтев.
Најновији захтев који су активисти из политичке организације Браво изнели пред новосадску јавност јесте забрана како су навели “ломача“ у Новом Саду.
Фото: nsuzivo.rs Реч је заправо о паљењу Бадњака, традицији која је вековима присутна у српском народу и код православних хришћана. С обзиром да се Нови Сад урбанизовао и да не може целокупно становништво да дође у порте новосадских православних храмова, као и да Новосађани просто немају услова да Бадњак пале унутар свог дома, овај обичај се преселио у дворишта квартова.
Управо српска традиција, заједништво и православље представљају трн у оку овој политичкој испостави Драгана Ђиласа у Новом Саду. Политички активисти из организације Браво би најсрећнији били да се врати химна Хеј Словени, да се прославља Друго заседање АВНОЈ-а 29. новембра као и Дан младости 25. маја.
Уколико заиста из политичке организације Браво желе да покажу да су солидарни и да нису анти-српски оријентисани, нека имају разумевања за многобројне Новосађане који управо паљењем и окупљањем око Бадњака желе да прославе најрадоснији хришћански празник.
Šolak i Đilas još jednom slagali narod: Tajkunski mediji objavili sramno istraživanje 4 sata pre izborne tišine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђиласови антифашисти на жетон би опет да забрањују по Новом Саду – сада им смета паљење Бадњака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.