Бајден: Трамп спреман да жртвује демократију да би дошао на власт

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 09:14

Бајден: Трамп спреман да жртвује демократију да би дошао на власт

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да је бивши председник и његов противкандидат Доналд Трамп спреман да жртвује демократију у САД како би дошао на власт. Фото: Танјуг/AP Photo/Matt Rourke Он је навео да је Трампова кампања „опседнута прошлошћу, а не будућношћу“, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Си-Ен-Ен.
„Спреман је да жртвује нашу демократију да би дошао на власт. Наша кампања се односи на очување и јачање америчке демократије“, навео је Бајден у Блу Релу, у Пенсилванији, током свог првог говора у оквиру кампање за председничке изборе који ће бити одржани у новембру.
Додао је да се предстојећи избори воде око тога да ли је демократија и даље света ствар у Америци, подсетивши да се први амерички председник Џорџ Вашингтон борио управо за демократију и слободу.
„То је ништа мање, него свети циљ. То је био израз који је Вашингтон користио – света ствар“, поручио је Бајден.
Он је упитао окупљене да ли је демократија и даље „свети циљ“ Сједињених Држава, додавши да је то најважније питање за САД. Бајден је критиковао Трампа и због његовог понашања 6. јануара 2021. године када је нападнут Капитол.
„Повукао се у Белу кућу када је Америка била нападнута изнутра. Цела нација је то гледала са ужасом. Цео свет је гледао са неверицом, а Трамп није урадио ништа“, рекао је амерички председник.
Он је додао да Трамп одбија да осуди политичко насиље.
„Рећи ћу оно што Доналд Трамп неће. Политичко насиље никада, никада није прихватљиво у политичком систему Сједињених Држава. Никада, никада, никада. Њему нема места у демократији. Нема“, поручио је амерички председник.
Он је навео да су они који су упали у Капитол побуњеници, а не патриоте, као и да је то био „насилни упад“, а не миран протест. „Покушавајући да измени чињенице од 6. јануара, Трамп покушава да украде историју, на исти начин на који је покушао да украде изборе, али ми знамо истину јер смо је видели својим очима“, рекао је председник САД.
Бајден је одржао говор у оквиру предизборне кампање на трећу годишњицу од упада Трампових присталица у Капитол 6. јануара 2021. године, за који неистомишљеници бившег председника сматрају да је био побуна и покушај поништавања резултата председничких избора.
Lukašenko potpisao zakon kojim dobija doživotni imunitet od krivičnog gonjenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Трамп спреман да жртвује демократију да би дошао на власт се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.