Рецепт дана: Баклава

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 06:01

Рецепт дана: Баклава

Посластице као што је баклава имају дугу традицију и не можете погрешити са њима. Фото: Pixabay/WikiImages Састојци: 1/2 килограма танких кора 150 грама млевених ораха 200 грама шећера 150 грама сувог грожђа 1/2 шоље истопљеног путера Састојци за прелив за посластицу: 600 грама шећера 300 милилитара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << воде сок од 1 лимуна За посластицу, требаће вам три коре. Ређајте их у плех. Сваку трећу кору премажите путером. Помешајте орахе, шећер и суво грожђе и овим филујте сваку трећу кору. Исеците баклаву на више троуглова. Загрејте рерну на 200 степени и пеците баклаву 45 минута. Скувајте сируп за баклаву. На шпорету растопите шећер у води и додајте сок од лимуна. Сируп кувајте 5 до 6 минута. Испечену баклаву оставите да се охлади па је прелијте врућим сирупом. Сачекајте да се баклава скроз охлади и поспите је млевеним орасима пре послужења.
Пријатно!
 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Рецепт дана: Баклава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.