Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jan.2024, 06:01
Рецепт дана: Баклава
Посластице као што је баклава имају дугу традицију и не можете погрешити са њима.
Фото: Pixabay/WikiImages
Састојци:
1/2 килограма танких кора
150 грама млевених ораха
200 грама шећера
150 грама сувог грожђа
1/2 шоље истопљеног путера
Састојци за прелив за посластицу:
600 грама шећера
300 милилитара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << воде
сок од 1 лимуна
За посластицу, требаће вам три коре. Ређајте их у плех. Сваку трећу кору премажите путером. Помешајте орахе, шећер и суво грожђе и овим филујте сваку трећу кору. Исеците баклаву на више троуглова. Загрејте рерну на 200 степени и пеците баклаву 45 минута. Скувајте сируп за баклаву. На шпорету растопите шећер у води и додајте сок од лимуна. Сируп кувајте 5 до 6 минута. Испечену баклаву оставите да се охлади па је прелијте врућим сирупом. Сачекајте да се баклава скроз охлади и поспите је млевеним орасима пре послужења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Баклава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.