Зеленски: Пружајући оружје и новац Украјини, Европа спасава своју децу

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 09:58

Зеленски: Пружајући оружје и новац Украјини, Европа спасава своју децу

Војска руског председника Владимира Путина није успела да заузме ниједан велики град 2023. године, док је Украјина успела да разбије руску блокаду Црног мора, омогућивши транспорт милиона тона житарица, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски у интервјуу за Економист, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << напомињући да је то „огроман резултат“. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Officeе via AP Према његовим речима, Запад је изгубио осећај хитности у помоћи Украјини, а многи Украјинци су изгубили осећај егзистенцијалне угрожености.
„Можда нисмо успели у 2023. години како је свет желео. Можда се не дешава све тако брзо како је неко замислио. Али помисао да Путин побеђује није ништа друго до осећај. А реалност је да руске трупе гину и на местима попут Авдијевке“, рекао је Зеленски.
Како је навео, британски одбрамбени обавештајни извори процењују да ће, према садашњим трендовима, Русија до 2025. године имати више од 500.000 жртава, убијених и рањених. Председник Украјине је изјавио да не види „никакве фундаменталне кораке ка миру од стране Русије“.
Уместо тога, како је навео, он, као и сви Украјинци, осећа налет ваздушних напада на украјинске градове.
„Видим само кораке терористичке земље. Ако Русија шаље сигнале да жели да замрзне сукоб, како наводе неки западни медији, то није зато што су праведни, већ зато што им недостају пројектили, муниција или обучене трупе“, рекао је Зеленски.
Он је нагласио да се подржавањем Украјине Европа штити од руске агресије.
„Дајући нам новац или оружје, издржавате се. Спасавате своју децу, а не нашу. Ако Русији буде дозвољено да узме украјинску децу, они ће узети и другу децу. А ако Русија наруши права Украјинаца, нарушиће права целог света“, упозорио је Зеленски.
Додао је да ако Украјина изгуби, Путин ће своје ратове приближити Западу. „Путин осећа слабост као животиња јер је животиња. Он осећа крв, осећа његову моћ. И појешће вас за вечеру са свом вашом ЕУ, НАТО, слободом и демократијом“, поручио је Зеленски.
Он је у интервјуу за британски лист навео да су обавештајне службе неколико европских земаља почеле да проучавају могућност напада Русије на њихову територију, а, како је напоменуо, реч је и о оним земљама које нису биле у саставу СССР-а.
Zelenski i Trudo razgovarali o bezbednosnim pitanjima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Пружајући оружје и новац Украјини, Европа спасава своју децу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.