Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jan.2024, 08:46

Бајден: САД спремне да пруже сву помоћ Јапану након земљотреса

Сједињене Америчке Државе су спремне да пруже сву неопходну помоћ Јапану након земљотреса који је јуче погодио ту земљу, саопштио је председник САД Џозеф Бајден. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP “Као блиски савезници, САД и Јапан деле дубоку, пријатељску везу која уједињује наш народ. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Наше мисли су уз јапански народ у овом тешком тренутку“, поручио је Бајден а преноси Ројтерс.
У земљотресу погинуло је четворо људи, а и даље се трага за неколико особа за које се верује да се налазе испод рушевина.
Наређена је евакуација више од 100.000 људи. Више од 36.000 људи је остало без струје у префектури Ишикава, а до сада је пријављено рушење више од 30 зграда у граду Вајима, а одмах након земљотреса издата су упозорења на цунами, али су она касније коригована на нижи ниво упозорења.
Након разорног земљотрес јачине 7,6 степени, који је данас погодио Ишикаву, јапанска метеоролошка агенција упозорила је да ће се снажна сеизмичка активност осетити и наредних дана када би земљу поново могао погодити потрес магнитуде 7.
Seul zabeležio najviše snega u jednom danu za 40 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: САД спремне да пруже сву помоћ Јапану након земљотреса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.