Испловио први кинески крузер

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jan.2024, 17:09

Испловио први кинески крузер

Први крузер изграђен у Кини, који може да прими више од 5.000 путника, испловио је данас из Шангаја на своје прво путовање.. Фото: Илустрација/Pexels/Pixabay Брод Adora Magic City, тежак 135.500 тона, заједнички су наручиле компаније „China State Shipbuilding Corp“ и америчка корпорација „Carnival Corp“, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Фајненшел тајмс.
Брод има више од 20 ресторана и барова, затворени парк са палмама, позориште са скоро 1.000 места и тржни центар од 2.000 квадратних метара и може да прими 5.246 путника, наводи се у саопштењу компаније која га је изградила „CSSC Shanghai Vaigaokiao“.
Изградња брода каснила је због пандемије цовида-19, наведено је у документацији компаније за класификацију пловила „Lloyd’s Register (LR)“.
Након што је средином децембра у Хонгконгу страним новинарима представила свој највећи путнички авион Ц919 произведен у Кини, кинеска индустрија наставља да спроводи стратегију независности од страних технологија.
Иако је много делова уграђених у овај крузер набављено од страних добављача, Марко Скопаз из ЛР-а сматра да Кина у будућности има изгледе да изгради сопстевни ланац снабдевања и оцењује да је овај брод „почетак брзог и неизбежног развоја кинеског пројектовања и изградње крузера“.
Kina postaje najveći izvoznik automobila na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Испловио први кинески крузер се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.