Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jan.2024, 06:55
Рецепт дана: Пихтије
Традиционално јело од куваног меса без којег се зима и празници не могу замислити.
Фото: Pixabay/Zozz_
Састојци:
свињски бутови и коленице
говеђа коленица
ловор
бибер
бели лук
со
љута млевена паприка
Припрема:
Свињске бутекице и коленицу оперите, ставите у шерпу, додајте јунећу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коченицу, ловоров лист и бибер, па подлијте водом и кувајте на лаганој ватри док месо не омекша и не почне да се одваја од костију. Охладите, па течност процедите и поново сипајте у дубоку посуду да проври. У међувремену одвојите кожу и месо од костију, па исецкајте, као што бисте сецкали месо са говеђе коленице. На дно посуде у којој ће бити хладно распоредите месо (и рендану кожу по жељи). У плех за печење сипајте кључалу течност, па проверите да ли се добро залепи. Скините са шпорета и сипајте очишћени и ситно исецкани бели лук, као и со по укусу. Ако волите да су похтије мало мекше, додајте још воде и оставите да проври. Све добро измешати и сипати у чинију преко меса. Оставите да се охлади, а затим посуду са пихтијама пребаците у фрижидер да одстоји преко ноћи. Сутрадан кашиком скините слој масноће која може да се „ухвати” по површини, поспите их љутом паприком, исеците и послужите.
Пихтије одлично иду уз проју и кисели купус.
Пријатно!
Kako da napravite dresing za Cezar salatu
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пихтије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.