Уметнички спектакл у Подграђу: сви детаљи новосадског Дочека

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Dec.2023, 13:35

Уметнички спектакл у Подграђу: сви детаљи новосадског Дочека

Нови Сад ће седму годину заредом у Нову годину ући уз несвакидашњи уметнички и продукцијски програм који чини јединствени Дочек у Европи, у Подграђу Петроварадинске тврђаве. Фото: М. Пудић Програм почиње већ у 17 часова и то трећим издањем Тесла светлосне галерије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << , која ће бити постављена у Подграђу, тунелу, код Сата, затим у парку на Тврђави и у Планетаријуму. Инспирисани Теслиним приватним животом, уметници Моника Билбија Поњавић, Милош Мартинов, Тијана Јеврић, Ивана Јаношев и холандски артисти Alex Prooper и Simone van Dam, уз студенткињу Милицу Блешић са Академије уметности и Јовану Дугоњић са Факултета техничких наука из Новог Сада, кроз игру светла и звука, интерактивне аудио-визуелне уметничке инсталације, створиће потпуно нови амбијент барокног драгуља Новог Сада.
На три сцене, европски, регионални и домаћи извођачи, у оквиру Дочека доносе разноликост музичких жанрова. На главној сцени испред Београдске капије у 20:23 програм отвара ABBA RING, а након њих концерте ће одржати Буч Кесиди са почетком у 22 часа, затим бенд Љубичице од 23 часа, док ће програм на овој бини затворити Кирил Џајковски & TK Wonder чији наступ почиње у 23:45. На сцени смештеној на Тргу проте Михалџића од 22 часа публика ће слушати Елементал, а од 23:30 Партибрејкерс. На сцени у Штросмајеровој улици наступиће Ди-џеј Френк Роџер и Ди-џеј Дејан Милићевић са почетком у 21:30.
Улаз на програме 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве је слободан, а за посетиоце ће бити обезбеђени пунктови са пићем и храном, као и мобилни тоалети.
Фото: В. Величковић Продаја улазница за 13. јануар Најбољи европски тренд бренд, Дочек, обухвата прославу две Нове године, па ће тако у Подграђу, 31. децембра, посетиоци моћи да набаве своје улазнице за концерте 13. јануара, на продајном месту Гигстиx-а, које ће бити постављено на Тргу Проте Михалџића.
Привремена измена режима саобраћаја Због организације и реализације Дочека доћи ће до привремене забране одвијања саобраћаја у Подграђу Петроварадинске тврђаве, односно у Београдској улици, од Трга владике Николаја до приступног пута за тврђаву, у Штросмајеровој улици, Улици проте Михалџића, Владимира Назора и Улици Лисинског, као и затварање дела паркинга на горњем платоу Петроварадинске тврђаве, у Петроварадину. Због привремене забране одвијања саобраћаја, биће измењене и трасе аутобуских линија 3, 3а, 9, 9а, 60, 61, 62, 63 и 64. Привремена измена режима саобраћаја важи од 29. децембра 2023. године од 7 часова до 2. јануара 2024. године до 18 часова.
Партнери Дочека су Идеа, Birra Moretti, компанија НИС и ДДОР осигурање.
Све информације о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs
„Fenseraj ukusa“, 30. decembra na Detelinarskoj pijaci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уметнички спектакл у Подграђу: сви детаљи новосадског Дочека се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.