Обележен Дан РВ и ПВО, присуствовали Вучевић и Мојсиловић

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Dec.2023, 20:25

Обележен Дан РВ и ПВО, присуствовали Вучевић и Мојсиловић

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас свечаности поводом обележавања Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, и том приликом Вучевић је нагласио да је ратно ваздухопловство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Војске Србије имало снажну подршку у куповини новог, али и у опремању и модернизацији постојећег наоружања и војне опреме. Фото: Танјуг/Министарство Одбране и Војске Србије „Чак и данас када славимо 111 година нашег РВ и ПВО, као вида Војске, ми смо далеко јачи него што смо то били јуче. И када то кажем не говорим сликовито, него суштински. Далеко смо снажнији из дана у дан, али не можемо стати, него нас то обавезује да више радимо и више разумемо какви су изазови пред отаџбином. Много посла нас чека у предстојећем периоду и очекујем од свих припадника да чувате наше небо, да небо буде сигурније“, рекао је Вучевић.
Према његовим речима, велики искорак направљен је с беспилотним летелицама, и додао да ће и ту бити још посла како бисмо били јачи, наводи се у саопштењу Министарства.Како је истакао, у овим не лаким геополитичким околностима успевамо да покажемо нашу „српску креативност“ и да дамо добар одговор на све изазове.
„Честитам свим јединицама у саставу РВ и ПВО њихов Дан и желим да сви буду задовољнији, да се осете посебно и привилеговано што су се определили за позив да служе својој држави, да служе отаџбини Србији. Живела наша војска и живела наша једина отаџбина. Живела Србија“, рекао је Вучевић и пожелео свима срећне предстојеће божићне и новогодишње празнике.
Командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић нагласио је да се мало земаља у свету може похвалити јубилејима као што су 100 година националне ваздухопловне индустрије и 100 година од формирања метеоролошке службе у РВ и ПВО, што је обележено у 2023. години.
Vučić sa Dačićem u prvom postizbornom razgovoru o važnim temama za zemlju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обележен Дан РВ и ПВО, присуствовали Вучевић и Мојсиловић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.