Либански премијер спреман да разоружа Хезболах, ако се Израел повуче

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Dec.2023, 19:39

Либански премијер спреман да разоружа Хезболах, ако се Израел повуче

Либан је спреман да примени резолуцију УН која би помогла да се окончају прекогранични напади Хезболаха на Израел, ако се Израел такође повинује и повуче са спорних територија на планини Дов, брду Кфар Чуба и либанске стране села Гајар, изјавио је данас либански премијер Наџиб >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Микати. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris Решење за тренутна прекогранична непријатељства је „примена међународних резолуција“, укључујући Резолуцију 1701, навео је Микати.
„Потпуно смо спремни да се посветимо њиховој примени, под условом да израелска страна учини исто и да се повуче са окупиране територије, у складу са међународним законима и резолуцијама, додао је Микати, преноси Тајмс оф Израел.
На граници између Либана и Израела дошло је до ескалације размене ватре, углавном између ИДФ-а и терористичке групе Хезболах коју подржава Иран, откако је 7. октобра почео рат Израела и Хамаса.
Резолуцијом 1701 Савета безбедности УН, којом је окончан рат између Израела и Хезболаха 2006. године, позива се на уклањање наоружаног особља јужно од реке Литани у Либану, осим мировних снага УН и либанске војске и државних безбедносних снага.
Kijev: Rusija lansirala 28 dronova na Ukrajinu, samo četiri nisu oborena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Либански премијер спреман да разоружа Хезболах, ако се Израел повуче се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.