Pirot - grad sireva

Izvor: B92, 09.Sep.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot - grad sireva

Uz učešće 18 proizvođača iz Pirotskog okruga ali i drugih krajeva Srbije, danas je u etno kompleksu "Nišavska dolina" u Pirotu održan Drugi festival sira i kačkavalja.

Direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov kazao je da je cilj manifestacije da se pored pirotskog ćilima i peglane kobasice promoviše još jedan brend sa zaštićenom oznakom geografskog porekla imena.

"Ujedno promovišemo i naše turističke potencijale i gastro-turističku ponudu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Zlatkov, dodajući da će naredne godine manifestacija biti održana u kompleksu srednjovekovne tvđave Momčilov grad koja se trenutno rekonstruiše.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da će lokalne vlasti raditi na povezivanju sa ambasadama država koje su poznate po proizvodnji sira. "Ideja je da imamo goste domaćine iz inostranstva i da naš sir i kačkavalj budu veza između grada i ambasada Francuske, Italije, Švajcarske, Holandije i drugih zemalja koje su čuvene po proizvodnji sira", kazao je gradonačelnik.

Festival sira i kačkavalja organizovala je Turistička organizacija Pirota.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.