Расте спа туризам у Србији, четвртина ноћења туриста је у бањама

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Okt.2023, 13:20

Расте спа туризам у Србији, четвртина ноћења туриста је у бањама

Србија је у последњих 10 година много урадила на развоју спа туризма али смо ипак тек на пола пута од онога што смо зацртали да урадимо, изјавио је данас државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић и навео да наша земља са 29 бања и 200 година дугом традицијом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бањског туризма има велике потенцијале. Фото: Unsplash/Laura Chouette Он је отварајући 6. Балкан спа самит у Београду истакао да ако желимо да пратимо светске трендове онда морамо узети у обзир податке према којима пет процената светског бруто друштвеног производа потиче од велнес и спа туризма и да туристи у велнес и спа аранжманима троше око 65 одсто више него остали туристи.
„Србија иде крупним корацима напред, у земљи је последњих година никао велики број хотела и сваки четврти од њих има и велнес и спа садржаје. Тренд је да са експанзијом хотелијерства у Београду, Новом саду, Нишу и другим великим градовима имамо процват велнес и спа туризима а не само у бањама“, рекао је Кандић.
Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић је навела да је Србија прошле и ове године остварила веома добре резултате у туристичкој привреди.
Према њеним речима прошла година, када је забележено 12,2 одсто ноћења, је била рекордна у српском туризму а тренд раста је настављен и ове године и у првих осам месеци је евидентирано за 11 одсто више долазака туриста и за шест процената више ноћења у односу на прошлу годину.
„Бројке везане за иностране туристе расту и јаче, пошто за првих осам месеци имамо 18 одсто више ноћења туриста из иностранства. Ово је важно јер ноћења у бањама представљају чак 25 одсто укупно реализованих ноћења“, рекла је она.
Балкански спа самит одржава се у организацији Удружења бања Србије а под покровитељством Министарства туризма и омладине.
Sutra sunčano i toplo, do 29 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расте спа туризам у Србији, четвртина ноћења туриста је у бањама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.