Većina Rusa ne voli Obamu

Izvor: Večernje novosti, 23.Dec.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Rusa ne voli Obamu

MOSKVA - Većina ruskih građana ima negativno mišljenje o američkom predsedniku Baraku Obami, saopštio je danas Ruski centar za istraživanje javnog mnjenja (VTsIOM).Negativno mišljenje o Obami ima 81 odsto ruskih građana, dok manje od pet odsto Rusa govori dobro o američkom predsedniku, pokazuje istraživanje VTsIOM-a.Rusi ne vole Obamu jer on sprovodi antirusku politiku (22 odsto anketiranih) i pokreće ratove širom sveta (18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odsto anketiranih), preneo je TASS.Pet odsto Rusa veruje da Obama sledi spoljnu politiku koja ima negativne posledice, dok je pet odsto anketiranih reklo da im se američki predsednik jednostavno ne dopada.Tri četvrtine Rusa (76 odsto) smatra da Obama nije zaslužio Nobelovu nagradu za mir, a samo pet odsto je reklo da je nagrada pošteno dodeljena.Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.600 građana iz 46 ruskih oblasti u periodu od 22. do 23. novembra, sa marginom greške ne većom od 3,5 odsto.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa: Većina Rusa ne voli Obamu

Izvor: Blic, 23.Dec.2014

Većina ruskih građana ima negativno mišljenje o američkom predsedniku Baraku Obami, saopštio je danas Ruski centar za istraživanje javnog mnjenja (VTsIOM)...Negativno mišljenje o Obami ima 81 odsto ruskih građana, dok manje od pet odsto Rusa govori dobro o američkom predsedniku, pokazuje istraživanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.