Izvor: Blic, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto pošte - bombe

Umesto pošte - bombe

OMAHA - Šest osoba je povređeno kada je u više gradova na Srednjem zapadu u državama Nebraska, Ajova i Ilinois otkriveno ukupno 15 ručno pravljenih bombi, manje snage, u privatnim poštanskim sanducima. Osobe su zadobile lakše povrede kada su otvarale sandučiće ispred svojih domova kako bi pokupile pristiglu poštu. Federalni istražni biro (FBI) je započeo opsežnu istragu u vezi sa ovim slučajevima, a pretpostavlja se da su za postavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eksplozivnih naprava odgovorne desničarske militantne organizacije, koje ne priznaju federalne vlasti u Vašingtonu. FBI je postavljanje bombi nazvao aktom 'domaćeg terorizma'. 'Grupa ili pojedinac koji su odgovorni za ove napade su nam poslali snažnu poruku i zadobili su svu našu pažnju. Trenutno ispitujemo moguću povezanost među osobama kojima je postavljena bomba', rekao je Pit Sakaris, portparol FBI iz Omahe.

Poštanski zvaničnici su upozorili sve klijente da zapečate sanduke u kojima se ostavlja pošta ili da ih stalno drže otvorenim, kako bi se sprečili i na vreme otkrili eventualni novi napadi. Bombe su sačinjene od čeličnih cevi dužine 15 cm i metalnih opiljaka, prikačenih na bateriju od devet volti, a eksplodiraju kada se otvori poštansko sanduče ili pomeri pošta pristigla u međuvremenu. One su uglavnom postavljene u predgrađima i na glavnim putnim pravcima. CDC/A.P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.