Svi sramno ćute

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 18:47

"Svi sramno ćute"

Zapadne zemlje sramno ćute na zahtev Izraela o evakuaciji više od milion stanovnika Gaze, izjavio je zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije.

“Više od milion stanovnika Gaze treba hitno evakuisati na jug Pojasa na zahtev izraelske vojske. Svi 'zapadni partneri' sramno ćute. Pitam se, kakva bi bila njihova reakcija na sličan zahtev kijevskom režimu da se evakuiše jedan od većih gradova?“, napisao je Dmitrij Medvedev na njegovom Telegram kanalu.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su izraelske odbrambene snage pozvale civile da se evakuišu iz grada Gaza u pravcu juga. Izraelska vojska je obećala da će građani Gaze moći da se vrate svojim domovima i da će o tome biti izdato odgovarajuće obaveštenje.

Vojska Izraela takođe je istakla da stanovnici ne treba da približavaju zoni bezbednosne ograde na granici sa Izraelom. U saopštenju se takođe tvrdi da se borci Hamasa kriju u tunelima ispod kuća i u zgradama u Gazi.

S druge strane, lideri Hamasa pozvali su stanovništvo severa Pojasa Gaze da se ne evakuišu, ocenjujućip oziv Izraela kao psihološki rat.

Istovremeno, na društvenim mrežama su objavljene kontradiktorne iformacije, jer postoje snimci za koje se tvrdi da prikazuju masovno bežanje iz severa Gaze, kao i oni u kojima se tvrdi da stanovnici ne žele a napuste svoje domove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.