Šinavatra, heroj siromašnih

Izvor: Danas, 08.Jul.2011, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šinavatra, heroj siromašnih

Trijumf opozicione stranke Peu Tai na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Tajlandu pokrenuo je pitanje povratka u državu bivšeg premijera Taksina Šinavatre (62), koji od svrgavanja s vlasti 2006. živi u egzilu. Očekuje se da će sestra odbeglog političara Jingluk, pobednica u izbornoj utakmici, ubrzo naslediti dosadašnjeg premijera Abisita Vedžadživu na kormilu Vlade u Bangkoku, što će predstavljati prvi put u istoriji Tajlanda da jedna žena stupi na tu funkciju. Mnogi veruju da će ona predstavljati samo ceremonijalnu figuru i da će konce politike zapravo vući njen brat.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Sestra hoće da amnestira Taksina Šinavatru

Izvor: Deutsche Welle, 09.Jul.2011, 01:00

Tajlanđani su ubedljivo izglasali partiju bivšeg premijera Taksina Šinavatre na parlamentarnim izborima. Njegova sestra Jingluk postaće nova premijerka, a još je ranije najavila povratak svog odbeglog brata u zemlju.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.