Rusi traže poštene izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi traže poštene izbore

Nekoliko desetina pristalica ruske opozicije danas je "u samoći" protestovalo u okviru pokreta za osporavanje izbora koji već mesec dana traje u Moskvi, na mestu gde se mali broj ljudi okupio na skupu komunista.

Od sredine jula, kada je počeo pokret protiv isključivanja kandidata na lokalnim izborima, policija je žestoko odgovorila na proteste i uhapšeno je skoro 3.000 ljudi, među kojima i Aleksej Navaljni. Prošle nedelje se u moskovskoj Saharovljevoj aveniji okupilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više od 50.000 ljudi, što je najveći broj od protesta protiv povratka Vladimira Putina na čelo države 2012. godine.

Pošto danas nisu dobili dozvolu za okupljanje, nekoliko desetina prostalica opozicije je odlučilo da protestuje "u samoći", stojeći na kiši sa protestnim porukama ispred više spomenika u Moskvi. To je taktika koju su opozicionari i ranije koristili, poštujući uslov da se demonstranti nalaze najmanje 50 metara udaljeni jedni od drugih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusi traže poštene izbore

Izvor: B92, 17.Avg.2019

Nekoliko desetina pristalica ruske opozicije je "u samoći" protestovalo u okviru pokreta za osporavanje izbora koji već mesec dana traje u Moskvi...Od sredine jula, kada je počeo pokret protiv isključivanja kandidata na lokalnim izborima, policija je žestoko odgovorila na proteste i uhapšeno je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.