Princ hoće u rat

Izvor: Glas javnosti, 20.Jun.2009, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ hoće u rat

LONDON - Britanski princ Vilijam (26) izjavio je da je spreman da ode na front da se bori za svoju zemlju, po ugledu na svog brata Harija koji je proveo deset nedelja na ratištu u Avganistanu. Stariji sin prestolonaslednika, princa Čarlsa izjavio je ovo dok je sa bratom pozirao fotografima tokom intervjua u kome su govorili o karijeri u vojsci.

Kao četvrti u nizu nasledstva britanskog prestola, Vilijam ne može biti poslat na ratište, ali je na pitanje šta o tome misli odgovorio: >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

- S kim god da sam o tome razgovarao rečeno mi je da ne mogu. Ali se ja i dalje nadam da će to jednog dana biti moguće. Ne želim da budem mažen i pažen. Smatram, da je za mene, kao budućeg komandanta vojnih snaga, važno da imam kredibilitet i obavljam posao za koji sam se obučavao najbolje što znam. To je sve što želim. Zadatak traganja i spasavanja je očigledno nešto drugačiji od odlaska u Avganistan, ali je ipak važan posao.

Vilijam je na kraju obuke za pilota u Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu za operacije spasavanja, dok je Hari (24) na obuci za pilota helikoptera u istom rodu vojske.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.