Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja pošta Peronu

Buenos Ajres -- Hiljade Argentinaca poslednji put odalo je poštu predsedniku Huanu Peronu, čiji su posmrtni ostaci premešteni.

Naime, nakon više od 30 godina, Peronovi posmrtni ostaci sahranjeni su u mauzoleju nedaleko od Buenos Ajresa. Argentinci su, uz uzvike "Živeo Peron", obasipali cvećem vojni džip koji je ulicama Buenos Ajresa prevozio Peronove posmrtne ostatke. Međutim, sahrana je kasnila zato što su se Peronove pristalice i protivnici sukobili.

Te dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe iskoristile su odsustvo policije za međusobni obračun kamenicama.

Peron je po svojoj želji sahranjen na seoskom imanju, u mauzoleju koji je koštao 1,3 miliona dolara. Huan Peron je bio predsednik Argentine od 1946. do 1955. i od 1973. do smrti, 1974.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.