Krizni profiter Obama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krizni profiter Obama

VAŠINGTON - Novi rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su američki birači zabrinuti zbog finansijske krize, i da to utiče na predsedničku trku između Demokrate Baraka Obame i Republikanca Džona Mekejna.

Najnovija anketa Vašington Posta i TV mreže ABC Nenjs pokazuje da senator Obama vodi u odnosu na senatora Mekejna sa 50 prema 46 odsto glasova podrške, prenosi Glas Amerike.

Prošle nedelje, Obama je bio u vođstvu od devet procenata. Međutim, najnovija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istraživanja Univerziteta Kvinipiek, sprovedena u Ohaju, Floridi i Pensilvaniji, pokazuju da Obama vodi u odnosu na Mekejna značajnom razlikom u sve tri države, koje se smatraju ključnim za izbore 4. novembra.

Obama je u vođstvu od osam bodova u odnosu na Mekejna u Ohaju i Floridi, a 15 odsto u Pensilvaniji.

Direktor za istraživanja javnog mnenja na Univerzitetu Kvinipiek, Piter Braun, kaže da, po svemu sudeći, zabrinutost birača zbog ekonomije i aktuelne finansijske krize po svemu sudeći donosi korist Obami, a nanosi štetu Mekejnu.

"U velikoj meri, ekonomija je presudna. Opravdano ili ne, birači za haos na Vol Stritu krive partiju na vlasti. To svakako ide u prilog senatoru Obami, a šteti senatoru Mekejnu."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.