Izvor: B92, 19.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondoliza Rajs priprema teren

Moskva -- Američki državni sekretar Kondoliza Rajs doputovala je u utorak u dvodnevnu posetu Rusiji.

Ona će razgovarati s predsednikom Vladimirom Putinom, šefom diplomatije Sergejem Lavrovom i ministrom odbrane Sergejem Ivanovom. Glavni cilj njenog dolaska je priprema predstojeće posete američkog predsednika Džordža Buša Rusiji, tokom proslave 60. godišnjice pobede nad fašizmom.

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti bilateralni odnosi i situacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetu, ali i predstojeće zasedanje Saveta Rusija-NATO u Viljnusu. Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Jakovenko izjavio je da će u razgovoru posebna pažnja biti posvećena realizaciji dogovora koji se nalaze pod ličnom kontrolom dvojice predsednika. Reč je o vojno-političkim pitanjima, borbi protiv terorizma, nuklearnoj bezbednosti, regionalnim problemima, nauci i tehnici, kao i o nizu trgovinsko-ekonomskih pitanja.

Inače, to je prva poseta Kondolize Rajs Moskvi od kada je na mestu državnog sekretara SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.