Izvor: B92, 02.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: 13 poginulo u eksploziji

Kirkuk, Bakuba -- Najmanje 13 osoba danas je poginulo, 137 ih je povređeno, u eksploziji koju je izazvao vozač-samoubica.

Vozač kamiona uleteo je policijsku stanicu u Kirkuku, saopštila je iračka policija. Napadač je oko 11.30 po lokalnom vremenu kamionom probio betonski zid oko stanice i detonirao eksploziv skriven ispod tovara brašna, saopštio je portparol lokalne piolicije Sarhat Kadir.

Povređeno je najmanje 20 dece koja su se igrala ispred obližnje škole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nađena tela 19 otetih civila

Nađena tela 19 civila koje su naoružane osobe otele na lažnom kontrolnom punktu severno od Bagdada.

Iračka policija i izvori iz bolnice potvrdili su da je svim otetima pucano u glavu i grudi posle jedne od najvećih otmica prošlog meseca. Naoružane osobe otele su u subotu muškarce iz šiitskog sela blizu grada Bakube pošto su zaustavili automobile na lažnom kontrolnom punktu.

Tela su nađena nedaleko od Bakube, koja je na 40 kilometara severno od Bagdada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.