Izvor: Blic, 07.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujevski će biti premijer

Grujevski će biti premijer

Opoziciona koalicija koju predvodi VMRO-DPMNE pobedila je na parlamentarnim izborima u Makedoniji, osvojivši oko 34 odsto glasova, ispred Socijaldemokratskog saveza Makedonije, koji predvodi dosadašnji premijer Vlado Bučkovski (24 odsto).

Budući premijer Nikola Grujevski iz VMRO-DPMNE najavio je da već počinje sa pregovorima o formiranju koalicije. Proslavljajući pobedu na trgu u Skoplju, on je pristalicama poručio da će mu glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadaci biti približavanje Evropskoj uniji, borba protiv siromaštva, nezaposlenosti i korupcije, uz povećani ekonomski rast i životni standard u zemlji.

'Čekaju nas veliki izazovi. Moramo da ispunimo ono što smo u kampanji obećali građanima, a ja znam da je to velika odgovornost za nas', rekao je Grujevski. Pobedniku su pripala 44 poslanička mandata, a koaliciji Vlade Bučkovskog najverovatnije - 32. Na trećem mestu je Demokratska unija za integraciju Alija Ahmetija, sa 12,23 odsto glasova i 18 mandata. Sledi Demokratska partija Albanaca Arbena Džaferija, sa 7,5 odsto glasova i 11 poslanika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.