Bez Trampa

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 08:57

Bez Trampa

Nekoliko kandidata za republikansku predsedničku nominaciju razmenilo je oštre napade tokom svoje prve stranačke debate u sredu uveče.

Oni su se borili da zauzmu drugu poziciju iza nesumnjivog favorita, bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji nije učestvovao u debati.

Istovremeno, šest od osam kandidata se izjasnilo da bi podržali bivšeg predsednika kao republikanskog kandidata za Belu kuću 2024. godine, čak i u slučaju da bude osuđen za neko krivično delo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bivši potpredsednik Majk Pens, guverner Floride Ron Desantis, bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, senator Tim Skot, tehnološki preduzetnik Vivek Ramasvami i guverner Severne Dakote Dag Bergam - svi su podigli ruke da bi podržali Trampa. Samo bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi i bivši guverner Arkanzasa Ejsa Hačinson - koji su obojica kritikovali Trampa zbog pokušaja da poništi izborne rezultate 2020. godine - nisu podigli ruku.

"Bilo da verujete da su optužbe tačne ili pogrešne, to ponašanje je ispod nivoa predsednika Sjedinjenih Država", rekao je Kristi, što je izazvalo negodovanje i zvižduke u publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žustra rasprava kandidata za republikansku predsedničku nominaciju tokom prve debate

Izvor: Danas, 24.Avg.2023

Kandidati za predsedničku nominaciju Republikanske stranke razmenili su noćas oštre poruke tokom prve debate u procesu unutarpartijskih izbora za učesnika predsedničke trke u SAD.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.