Izvor: RTS, 03.Apr.2023, 15:45

На Батровцима и Градини заплењено 80.000 непријављених евра и златне плочице

Српски цариници су током протеклог викенда на граничним прелазима Батровци и Градина, у сарадњи са полицијом, запленили око 80.000 непријављених евра, као и инвестиционо злато, чија је вредност процењена на више од 10.000 евра, саопштила је Управа царина. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
На граничном прелазу Батровци спречена су два покушаја кријумчарења девиза последњег дана марта и 2. априла ове године.

Први прекршај откривен је на улазној страни Батроваца 31. марта, када је за детаљан преглед издвојен аутомобил страних таблица, којим су из Немачке ка Ираку путовала двојица мушкараца четрдесетих година.
Мада су рекли да немају ништа да пријаве и да са собом носе по 6.000 евра готовог новца, детаљним прегледом је на неколико места у аутомобилу и у спакованој гардероби пронађено укупно 78.500 сакривених евра.
Након што је путницима враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, задржана је сума од 58.500 евра.
Сличан случај забележен је на прелазу Батровци и 2. априла, када је за детаљан преглед на излазу из Србије издвојен "БМВ" стране регистрације, којим је сам путовао 47-годишњи возач.
Он је такође имао намеру да без пријављивања пренесе преко границе 31.250 евра, од чега му је враћен дозвољени износ, док је задржана преостала сума од 21.250 евра.
На Градини заплењено девет златних плочица и два златника Још један покушај кријумчарења спречили су 31. марта цариници на граничном прелазу Градина пошто су запленили укупно девет златних плочица и два златника.

Непријављено инвестиционо злато је откривено када је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен "порше кајен" стране регистрације, којим је један брачни пар путовао из Хрватске ка Бугарској.
Иако су тврдили да сем личног пртљага немају ништа за пријављивање, у несесеру 54-годишње жене су детаљним прегледом пронађене поменуте златне плочице и два златника, чија је вредност процењена на више од 10.000 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.