Светска банка најавила још 530 милиона долара помоћи Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2022, 09:30

Светска банка најавила још 530 милиона долара помоћи Украјини

Светска банка је саопштила да ће обезбедити додатних 530 милиона долара подршке Украјини, чиме ће укупна помоћ Светске банке Украјини достићи 13 милијарди долара. Фото: Pixabay
Помоћ су подржали Велика Британија са 500 милиона долара и Данска са 30 милиона долара, наведено је у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштењу Светске банке, преноси Ројтерс.

Додаје се да је од укупне помоћи Украјини од 13 милијарди долара до сада потпуно исплаћено 11 милијарди долара. Најновија анализа Светске банке предвиђа да ће укупни трошкови реконструкције и опоравка Украјине у наредне три године бити већи од 100 милијарди долара, изјавио је регионални директор Светске банке за источну Европу Аруп Банерји.
EK za pregovore o cenovnom koridoru sa dobavljačima gasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Светска банка најавила још 530 милиона долара помоћи Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.