Обележен 5. март – Светски дан енергетске ефикасности (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 13:39

Обележен 5. март – Светски дан енергетске ефикасности (ФОТО)

Чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић Бојић, присуствовала је обележавању Светског дана енергетске ефикасности, који је ове године обележен у вртићу „Бубамара“. У вртићу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Бубамара“ су у циљу унапређења енергетске ефикасности у претходним годинама издвојена средства у буџету Града Новог Сада и Министарства рударства и енергетике за енергетску санацију, те су замењени спољни прозори и врата, постављена термичка изолација на зидовима и извршена реконструкција система грејања.
„Град Нови Сад је у претходном периоду уложио око 35 милиона динара у енергетску санацију овог објекта. Наши најмлађи суграђани, око 500 дечице из овог вртића ће се на ефикаснији начин грејати.
Поред тога, представници Агенције за енергетику Града Новог Сада одржаће радионицу на тему енергетске ефикасности, са циљем оснаживања разумевања деце о значају енергије и подстицања развоја еколошки освешћених навика у раном узрасту.
Желим овом приликом да најавим да ће представници Агенције за енергетику данас у 12 сати делити штедљиве сијалице на Тргу слободе у циљу промоције штедљивих навика и подизања свести о значају доприноса сваког појединца у очувању животне средине.
Ове године ћемо у потпуности енергетски санирати и Основну школу „Бранко Радичевић“, за шта је опредељено око 70 милиона динара, а у томе учествује и Министарство енергетике, а Град Нови Сад наставља да учестује на конкурсима у цињу санације других јавних објеката, а  пре свега предшколских установа“, рекла је Раденовић Бојић.
Главни васпитач вртића „Бубамара“ Недељка Леш је рекла да је веома важно да вртић буде сигуран, безбедан, енергетски ефикасан, али и подстицајан за децу и захавалила се Граду Новом Саду на подршци, јер заједно са локалном самоуправом и родитељима васпитачи делују као једна заједница која децу учи здравим навикама. Овим поводом, представницима предшколских и школских установа, Центра за социјални рад и Дома за децу и омладину ометену у развој Ветерник, уручена су 23 Елабората енергетске ефикасности за чију израду су у 2023. години обезбеђена средства у буџету Града Новог Сада.
Светски дан енергетске ефикасности се обележава широм планете као сећање на први међународни скуп стручњака о енергетској ефикасности у Аустрији 5. марта 1998. године. Повод обележавања овог значајног датума је подизање свести о значају доприноса сваког појединца у очувању животне средине, природних ресурса и унапређењу енергетске ефикасности, а све у циљу заједничког улагања у одрживи развој.
Na teritoriji Mesne zajednice „Bukovac“ postavljeno 39 novih klupa i isto toliko novih korpi za otpatke (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обележен 5. март – Светски дан енергетске ефикасности (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.