Зна свет шта је добро: Чак 3 српске чорбе међу 100 најбољих на планети!

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 13:49

Зна свет шта је добро: Чак 3 српске чорбе међу 100 најбољих на планети!

Популарни сајт за храну и пиће Тејст атлас, објавио је листу најбољих чорби на свету и наш пасуљ је заузео 24. место. Фото: Pixabay/mp1746 „Пасуљ је популарна српска чорба од пасуља која се традиционално спрема од белог пасуља. Пасуљ се обично крчка са кобасицом, сланином или шунком и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поврћем као што су лук и шаргарепа. Паприка, ловоров лист и бели лук се обично користе као зачини у супи.
Пасуљ је типичан представник српске хране, а веома је популаран и на целом Балкану, посебно у земљама у окружењу. Препоручује се да јело послужите са мало хрскавог хлеба или исеченог сировог лука са стране“, пише на сајту.
„Не могу да верујем да се чорбаст пасуљ заправо сматра као наше јело. Мислио сам да је то нешто основно што сви на свету једу“, пише један корисник са Редита.
„Одбијам резлутат овог јер пасуљ није на првом месту“, додаје други.
„Пасуљ најјачи, кажу да су Швабе луде за српским војничким пасуљом“, закључује трећи.
Поред пасуља, у првих 100 се нашла и бела чорба која је заузела 63. место, као и чорбаст пасуљ који се налази на 94. месту.
Целу листу можете погледати на овом линку.
Srpski izum leti u svemir: Opremu tešku desetine kilograma uspeli da spakuju u 60 grama!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зна свет шта је добро: Чак 3 српске чорбе међу 100 најбољих на планети! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.