Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 19:12

Временска прогноза за 27. фебруар 2024.

Сутра пре подне претежно сунчано, после подне мало до умерено облачно, али ће се задржати суво. Дуваће кошава, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено олујне јачине. Ујутру температура од 3 до 13, током дана до 21 степен. Над Београдом сунце, а по подне и мало облака. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Биће ветровито и топло, око 20 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

27.02.2024. Уторак: Натпросечно топло, у кошавском подручју и планинским пределима и ветровито. Пре подне претежно сунчано, само ће у већем делу Тимочке Крајине бити облачно. После подне у свим крајевима мало до умерено облачно, али ће се задржати суво време. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 3 на југу Србије до 13 у јужном Банату, а највиша од 15 до 21 степен. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
28.02.2024. Среда: Мало и умерено облачно, топло и суво. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 4 до 11, а највиша од 15 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
29.02.2024. Четвртак: Умерено до потпуно облачно и топло, на северу углавном суво, у осталим пределима местимично слаба, краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 6 до 11, а највиша од 16 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
01.03.2024. Петак: Умерено до потпуно облачно и топло, у већини предела местимично слаба, краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни. Најнижа температура од 7 до 10, а највиша од 14 до 18 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%
Прогноза временa за наредних пет дана (од 02.03. до 06.03.2024.)
Задржава се топло време. За викенд умерено до потпуно облачно и топло, углавном у брдско-планинским пределима понегде слаба, краткотрајна киша. Почетком наредне седмице у већини крајева суво са дужим сунчаним периодима, само у уторак и среду на западу и југозападу ново наоблачење са кишом. У кошавском подручју и планинским пределима дуваће умерен и јак, јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у доњем Подунављу повремено достизати и ударе олујне јачине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.