Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 13:21

Ваздушни напад у Сумској области, има мртвих; за 24 сата више од 90 борбених окршаја на украјинском фронту

Рат у Украјини – 734. дан. Руске трупе преузеле контролу над селом Ласточкине на авдејевском правцу. Украјинска војска потврдила да се повукла из села Ласточкине, како би, истичу, зауставили напредовање руске војске ка западу. Током протекла 24 часа на фронту је било >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 95 борбених окршаја.
Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да је 31.000 украјинских војника погинула од почетка рата, обелодањујући прву званичну цифру о војним губицима после много месеци.
"Украјина има јасан план за нову контраофанзиву против руских снага", нагласио је Зеленски, додајући да не може јавно да износи детаље.
Навео је да би до лета требало да се одржи мировни самит у Швајцарској на којем ће Украјина представити "своју мировну формулу, документ за окончање рата под условима Кијева".
Министарство одбране Русије навело је да су се московске снаге помериле на повољније позиције код Авдејевке и одбиле седам непријатељских налета.
Заменик Зеленског, Олександр Кубраков обајвио је платформи Икс (Твитер) да је у Пољској "некажњено" уништено око 160 тона украјинског жита.
Британски премијер Риши Сунак позвао је Запад да буде "храбрији" у заплени руске имовине и да Украјини пошаље износ од камате наплаћене на замрзнута руска средства.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.