Израел у 2022. години био највећи светски увозник руске вотке

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 18:36

Израел у 2022. години био највећи светски увозник руске вотке

Израел је прошле године постао лидер у свету у увозу вотке из Русије, израчунале су РИА Новости на основу података платформе „УН Комтрејд“.
Земља је више него учетворостручила куповину овог пића, са 5,7 милиона долара, на 24,7 милиона долара у односу на годину 2021. годину. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/carlosirineu На другом месту је Немачка, која је смањила увоз руске вотке на 7,5 милиона долара, са 43,4 милиона долара увезених 2021.
Јерменија је међу прве три земље увознице у 2022. години, упркос чињеници да је скоро преполовила увоз пића из Русије на 6,9 милиона долара са 13,2 милиона долара годину дана раније.
Велика Британија, која је дуги низ година била неприкосновени лидер међу увозницима руске вотке и куповала овај производ за више од 50 милиона долара годишње, почела је још раније да смањује увоз овог производа: 2021. године њен увоз је пао на 29,7 милиона долара (друго место међу увозницима), а 2022. до 5,5 милиона долара (четврто место).
Земље ЕУ, затим САД, Јапан и Канада, у оквиру пакета санкција усвојених 2022. године, ограничиле су увоз одређене робе из Русије, која је, према њиховом мишљењу, значајна за буџетске приходе.
Ограничења су утицала и на јака алкохолна пића, пре свега вотку.
Na Beogradskom sajmu u aprilu čak četiri manifestacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел у 2022. години био највећи светски увозник руске вотке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.