Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 21:45

Мистериозна смрт 16 чланова породице у Хаитију – узрок непознат, сумња се на тровање

Власти у Хаитију истражују смрт 16 чланова једне породица у планинском граду Сеген, на југу земље. Засад се не зна узок њихове смрти, али се сумња на тровање.
Тела чланова породице пронађена су на око 50 километара јужно од престонице Порт-о-Пренса, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дан након што су присуствовали једној сахрани, преносе локални хаићански медији.

За сада није познато шта је изазвало њихову смрт, али локални очевици рекли су за Ројтерс да је можда реч о тровању.
"Полиција и медицински радници послати су у област да истраже случај", рекао је Жид Пјер Мишел Лафонтен, главни званичник јужног округа Хаитија, додајући да смрт чланова породице није повезана са насиљем банди.
Банде су на Хаитију постале изузетно јаке, посебно због рекетирања компанија, али и киднаповања цивила, наводи се у извештају Светске иницијативе за борбу против транснационалног организованог криминала.
Близу 5.000 људи је прошле године услед активности банди изгубило живот на Хаитију, истиче се у одвојеном извештају Уједињених нација.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.