Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 10:47

Иранац калашњиковим убио 12 рођака

Мушкарац стар 30 година је аутоматском пушком "калашњиков" убио 12 својих рођака у удаљеном руралном подручју на југоистоку Ирана, што је, како преносе медији, најсмртоноснија пуцњава која је у тој земљи пријављена у последњих неколико деценија.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Нападач је пуцао на свог оца, брата и друге рођаке рано јутрос због породичне свађе, рекао је Шеф одељења за правосуђе провинције Керман, Ебрахим Хамиди, за иранску новинску агенцију ИСНА.
У извештају, у којем није идентификован нападач, наводи се да је мушкарац током напада користио "калашњиков".
У Ирану је држање пушке за лов дозвољено, и оне су, како преноси АП, уобичајене у руралним деловима те земље.
Последњих неколико година расте насиље у Ирану, услед све лошије економске ситуације.
Пре две године, један службеник, који је отпуштен из државног финансијског конгломерата у руралној области на југу Ирана, отворио је ватру на свом бившем радном месту, и том приликом убио три особе и ранио још пет, пре него што се убио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.