Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Умро најстарији човек на свету у 114. години

ВАШИНГТОН -

Американац Валтер Бренинг , који је важио за најстаријег човека на свету, умро је природном смрћу у 114. години у болници у Грејт Фолсу, у Монтани, јавили су светски медији.

Овај бивши службеник на железници, који је ушао у Гинисову књигу рекорда, имао је обичај >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << да каже да "смо ионако ту да умремо" и да људи не би никада требало да се плаше смрти.

Био је довољно стар да памти приче свог деде о ужасима америчког сецесионистичког рата (1861-1865). Последњих година, жарко је желео да дочека крај два модерна рата, у Ираку и Авганистану.

Своје добро здравље приписивао је стриктној исхрани од два оброка дневно.

"Колико се само људи у овој земљи жали да не може да смрша? А ја њима кажем, држите се дијете и видећете да ћете бити у много бољој форми и боље ћете се осећати", казао је старац у једном од последњих интервјуа агенцији АП.

Бренинг је од 1980. године живео у истом старачком дому. Сурпругу Агнес, с којом је био 35 година у браку, изгубио је 1957. Нису имали деце.

"Лепо смо се слагали, Агнес и ја. Била је штедљива, то вам могу рећи", казао је он.

Бренинг се добро сећао и свог деде који му је када је био мали причао како је убијао јужњачке војнике током грађанског рата, што је он сматрао ужасним.

Размишљајући о смртности, Бренинг је новинару АП рекао: "Ионако ћемо умрети. Неки људи се плаше смрти. Никад се не треба плашити, јер смо рођени да би умрли".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.