Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 23:17

Реч на реч: Како Србија да одбрани своје интересе у вези са Косовом и Метохијом

Која је мера компромиса за очување опстанка српског народа и културе у јужној српској покрајини и како се то остварује у преговорима са Приштином – била је тема предизборне дебате "Реч на реч" у којој су учествовали: Игор Симић, листа "Александар Вучић – Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не сме да стане", Милица Ђурђевић Стаменковски, листа "Национално окупљање – државотворна снага", Снежана Пауновић, листа "Ивица Дачић – премијер" и Мирослав Алексић, листа "Србија против насиља".
Готово све странке и изборне листе на предстојећим изборима одбацују француско-немачки план за решење односа Београда и Приштине у актуелном облику, али постоји ли предлог Београда који би могао да му парира, то је једно од питања на која су расправљали представници листа које се такмиче на републичким изборима 17. децембра.
У дебати је било речи и о томе како Србија може да сачува не само територијални интегритет, већ и свој културни идентитет који је такође угрожен на Косову и Метохији.
У дебати "Реч на реч" на РТС учествовали су: Игор Симић, листа "Александар Вучић – Србија не сме да стане", Милица Ђурђевић Стаменковски, листа "Национално окупљање – државотворна снага", Снежана Пауновић, листа "Ивица Дачић – премијер" и Мирослав Алексић, листа "Србија против насиља".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.