Izvor: RTS, 14.Nov.2023, 14:29

Српска тробојка враћена на споменик убијеним и отетима Србима у Великој Хочи

На споменик убијеним и киднапованим Србима у општини Ораховац данас је постављена нова српска тробојка, саопштила је владина Канцеларија за Косово и Метохију.
Канцеларија за КиМ је саопштила да се споменику "поносно вијори српска застава" с којом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је постављен и нови јарбол.

На улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.
"Паљење српске тробојке и скрнављење овог споменика акт је безумља албанских екстремиста који годинама пале све српско желећи да на тај начин обесхрабе Србе и сломе дух српског народа који одолева свим нападима и искушењима, ма каква она била", саопштила је раније Канцеларија за КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.