У цркви Светог Марка одржан парастос страдалима у хрватској акцији „Олуја“

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 12:40

У цркви Светог Марка одржан парастос страдалима у хрватској акцији „Олуја“

У Цркви Светог Марка у Београду данас је одржан парастос страдалима у хрватској акцији „Олуја“, током које је убијено и нестало више од 1.700 Срба, а протерано више од 250.000. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Парастосу је, поред великог броја грађана, присуствовао градоначелник Београда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Александар Шапић који је након завршетка положио венац на Споменик српским жртвама страдалим у ратовима 1991- 2000. године на простору бивше Југославије.
Парастос је организовало удружење „Завичај“.
„Олуја“ је најмасовније и једно од најсуровијих етничких чишћења које се догодило у ратовима на просторима бивше СФРЈ.
Акција је почела 4. августа 1995. године, офанзивом хрватске војске и полиције и јединица Хрватског већа одбране на подручју тадашње Републике Српске Крајине, односно Баније, Кордуна, Лике и северне Далмације, упркос томе што се та област налазила под заштитом Уједињених нација.
Oluja – završna faza hrvatskog genocidnog projekta (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У цркви Светог Марка одржан парастос страдалима у хрватској акцији „Олуја“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.