Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 07:41

Стотине демонстраната упале у амбасаду Шведске у Багдаду, запаљена зграду

Више стотина демонстраната, који протестују збoг паљења Курана, упало је ноћас у амбасаду Шведске у центру Багдада, запаливши део зграде.
Серија видео-записа, објављена у групи на Телеграму One Baghdad, приказује људе који се окупљају око шведске амбасаде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око 01:00 час у четвртак, узвикујући слогане којима подржавају шиитског свештеника Муктада ел Садра.
Сат времена касније уследио је јуриш на амбасаду, а на снимцима се видео дим који се диже из зграде у комплексу амбасаде и демонстранти који стоје на њеном крову.
Сви запослени у амбасади су добро, наводи се у саопштењу шведског Министарства спољних послова у којем се и осуђује тај напад и наглашава потреба ирачких власти да заштите стране дипломатске мисије.
Демонстрације су организоване на позив присталица шиитског свештеника Муктаде ел Садра.
Ирачка влада је снажно осудила паљење шведске амбасаде у Багдаду, а безбедносним снагама је наређенo да спроведу брзу истрагу и казне одговорне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.